Zoek

Vijf Tips om direct zelf te starten (+bonus tip)

Een goed begin, begint bij jou! Daarom lees je hier de vijf belangrijkste tips en leefregels  om vast zelf aan de slag te gaan op het gebied van gezonde voeding. Good luck!

Door: Jessica

Hoi! Ik ben Jessica en ben food- en lifestyle coach bij il Cuore. Met drie opleidingen in vitaliteitscoaching, gespecialiseerd in stressmanagement, mindset en leefstijl kan je wel stellen dat dit onderwerp mij aan het hart gaat. Maar een goed begin, begint bij jou! Dus daarom heb ik vast vijf belangrijke tips/leefregels voor je opgesteld om vast zelf aan de slag te gaan. Lees ook bonus tip 6 even en wie weet leren we elkaar binnenkort kennen! Good luck!

 

1. Houd rekening met de 80/20 regel

Dit betekent dat je 80 procent van de tijd gezond en voedzaam eet en 20 procent minder gezond, maar wel erg lekker. Zo kun je gerust een keer een bakje chips of een taartje eten en is het makkelijker om vol te houden

2. Weet wat je eet

Houd je voeding eens een paar dagen bij zodat je je bewust wordt van wat je eet. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de app ´eetmeter´ van het voedingscentrum. Zo kun je precies zien hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Wil je weten hoeveel calorieën jij mag eten om voldoende binnen te krijgen en af te vallen. Neem contact op met een van onze coaches via …

3. Eet gevarieerd

Zorg dat je gevarieerd eet zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Wissel bijvoorbeeld een boterham eens af met beschuit of crackers, eet verschillende stukken fruit en pak eens iets anders als ontbijt.

4. Probeer regelmatig te eten

Zorg dat je jezelf niet uithongert. Je mag best 6 keer per dag iets eten zodat je geen honger gevoel krijgt en gaat snaaien.

5. Creëer een leefstijl dat bij jou past

Gezond eten hoeft geen straf te zijn. Kijk naar wat gezond én lekker is. Er zijn genoeg recepten op internet te vinden . Zorg dat gezond eten een gewoonte/leefstijl wordt. Dan is het veel makkelijker vol te houden.

6. Bonustip

Wil jij er toch wat dieper induiken? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met een van de foodcoaches van il Cuore. Ze helpen je graag op gang zonder dat je ergens aan vast zit. Wel zo fijn.

 

Ik hoop dat je hebt genoten van deze blog en dat je er direct mee aan de slag gaat. Succes!

Doe de Foodcheck

En ontdek of jij klaar bent voor een gezondere jij!

Doe de Gewichtscheck

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Op schaal van 1 tot 10. 10 is super tevreden!
Wat heb je al geprobeerd om je streefgewicht te behalen?*
Wat denk je dat je nu nodig hebt om je doel te behalen?*
Op schaal van 1 tot 10. 10 is super gemotiveerd!
Zo kunnen we samen kijken of we jou verder kunnen helpen.