EMS Training

Wat is EMS Training

EMS training staat voor Elektro Musculaire Stimulatie, een dynamische training waarbij er spanning op het spierstelsel wordt gebracht door middel van elektroden die zich op de huid bevinden. Het zenuwstelsel pakt deze ‘prikkel’ op en stuurt hem door naar de grote spiergroepen, waardoor je spieren tot wel 30% meer gestimuleerd zullen worden dan bij reguliere krachttraining. Een EMS training van 20 minuten staat daardoor gelijk aan een full body trainingssessie in de sportschool van 3 uur. EMS is een effectieve en efficiënte manier om kracht op te bouwen en tegelijkertijd eventueel lichaamsvet te verbranden. Daarnaast is het ook nog eens tijdbesparend met een training van maar 20 minuten!

Draadloos en droog – Uniek in Moergestel, Oisterwijk en omstreken

EMS training bij il Cuore staat voor kwaliteit en ultieme vrijheid! Het bijzondere aan deze vorm van EMS training is de draadloze connectie en de droge pakken. Je ziet dus niet meer gebonden aan een kabel waardoor je kan trainen waar en wanneer je maar wilt! Het hoogwaardige, ‘German made’ materiaal van de skin past zich moeiteloos aan je lichaam aan en is licht, antibacterieel, slijtvast, duurzaam en wasbaar. Precies passend dus voor iedereen!

 

De Bijzondere Trainingsresultaten van EMS Training

Verschillende medische studies laten onderstaande trainingsresultaten van EMS Training zien.

  • 93% van het spierstelsel wordt gelijkmatig getraind zonder extra belasting op de gewrichten
  • 18% tijdsefficiënter dan normale training
  • 33% krachttoename na slechts 6 weken, twee keer twintig minuten per week trainen
  • 35% meer uithoudingsvermogen na 4-6 weken bij twee keer twintig minuten per week trainen
  • 3 x hoger calorieverbruik dan bij normale krachttraining

Nu ook virtueel!

Wil jij geen personal trainer maar gewoon lekker komen EMS-en wanneer het jou uitkomt? Dat kan! Als enige in omgeving Oisterwijk heeft il Cuore virtuele EMS Training. De trainer op TV motiveert jou, houd je bij de les en doet alle oefeningen voor. Daarnaast is er in de ochtenden en avonden altijd begeleiding om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen met de training. Voordelen? Kom wanneer je maar wil, train voordeliger en behaal hetzelfde trainingsresultaat! Dus of je nu vakantie hebt en een andere indeling van je trainingsdagen wilt of juist een drukke week hebt, no more excuses.

Met virtuele EMS training heb jij jouw eigen Personal Trainer ‘on demand’ beschikbaar. Dus start één van de 100 trainingsvideo’s en voor je het weet ben jij weer een stap dichterbij een gezonde lifestyle!

Ja, ik wil een Gratis Proefles EMS