Zoeken

Yoga Lessen

In de Body & Mind studio van il Cuore  worden allerlei verschillende lessen gegeven en proberen we je ook nog iets bij te brengen over wat yoga voor jou kan doen. Tof toch? Eens ervaren? Kijk snel verder of scroll naar beneden voor een proefweek :) See you soon @ il Cuore

Hatha Yoga

Bij deze klassieke vorm van yoga ligt de nadruk op het versterken en soepel maken van de spieren en gewrichten. Het doel om met behulp van focus en de ademhaling het lichaam te beheersen en op die manier meer stabiliteit, ontspanning en balans te ervaren. Het is een goede manier om de verschillende houdingen of asana’s te leren kennen. Ben je een beginner? Dan is deze toegankelijke vorm van yoga ideaal! Al blijft deze les ook uitdagend als je al wat meer ervaring hebt.

Hot Yoga

Tijdens een hot yogales wordt de zaal verwarmd tot 38 á 40 graden. Door de warmte haal je meer uit je lichaam. Vaak kom je verder in de houdingen. Bovendien helpt flink zweten het lichaam te ontgiften. Een hot yogales bestaat uit houdingen uit de hatha of yin yoga. Het verschil is dat deze les in een warme ruimte wordt beoefend. In het begin is het misschien even wennen, maar eenmaal je hierin je draai hebt gevonden, kan het erg leuk en uitdagend zijn. De focus ligt op het vergroten van balans, kracht en uithoudingsvermogen.

Yin Yoga

Bij yin yoga blijf je langer in de houdingen, 3-5 minuten. Door middel van tijd, zwaartekracht en eventueel met ondersteuning van hulpmiddelen (blok, dekentje, kussens), wordt het bindweefsel aangesproken (denk aan pezen, ligamenten en weefsels rondom de organen). De nadruk ligt dus niet zozeer op de spieren. Het klinkt misschien makkelijk, maar yin yoga kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker als je het gewend bent om actief te zijn, veel te bewegen en het moeilijk vindt om te ontspannen of “niks” te doen. Juist dan is het vaak goed om deze vorm van yoga regelmatig te beoefenen en helemaal tot rust te komen.

Slow Down and Sleep Well Yoga

Na deze les slaap je als een roos! Een heerlijke yin les en dan ook nog eens in de warmte, waardoor je vaak nét wat makkelijker in de houdingen komt. Ideaal om af te schakelen na een drukke dag.

Early Bird Yoga

Rise & shine! Wat is er beter dan jouw dag beginnen met een rustige hatha les met een fijne flow? Een weldaad voor je mind & body! De perfecte gelegenheid om even bij jezelf in te checken, zodat je daarna optimaal kan genieten van je dag.

Lesrooster

Heb je een toffe les gevonden? Klik hier voor het lesrooster en check wanneer jouw les gepland staat.
Nog geen lid bij il Cuore? Sroll dan naar beneden en we plannen samen jouw proefweek yoga in.

Vraag hier je gratis yoga proefweek aan

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Ja, ik wil een gratis yoga proefweek