Zoek

Wat is yoga en welke yogalessen kan je bij ons volgen?

Wat is yoga?

Het woord "yoga" komt uit het Sanskriet (Oud-Indiaas), "yuj". Letterlijk betekent dit "juk". Het wordt vertaald als "verenigen". Yoga leert geest, gevoel en lichaam te beheersen, de schommelingen van de geest stil te leggen en daarmee eenwording te ervaren.

Asanabeoefening (het doen van yogahoudingen) is in essentie bedoeld om jouw lichaam voor te bereiden op meditatie.

Yoga verbetert je algehele gezondheid, reduceert stress en is daarom een krachtige manier om te helen, maar zeker ook om te herstellen na fysieke inspanning.

In deze blog lees je meer over de werking van yoga en hier vind je vijf voordelen van yoga.

Hatha yoga

Bij deze klassieke vorm van yoga ligt de nadruk op het versterken en soepel maken van de spieren en gewrichten. De houdingen zijn wat statischer. Het doel is dan ook om met behulp van focus en de ademhaling het lichaam te beheersen en op die manier meer stabiliteit, ontspanning en balans te ervaren. Het is een goede manier om de verschillende houdingen of asana’s te leren kennen. Ben je een beginner? Dan is deze toegankelijke vorm van yoga ideaal! Al blijft deze les ook uitdagend als je al wat meer ervaring hebt.

Yin yoga

Yin staat voor het passieve, het vrouwelijke. Bij yin yoga blijf je langer in de houdingen, 3-5 minuten. Door middel van tijd, zwaartekracht en eventueel met ondersteuning van hulpmiddelen (blok, dekentje, kussens), wordt het bindweefsel aangesproken (denk aan pezen, ligamenten en weefsels rondom de organen). De nadruk ligt dus niet zozeer op de spieren. Het klinkt misschien makkelijk, maar yin yoga kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker als je het gewend bent om actief te zijn, veel te bewegen en het moeilijk vindt om te ontspannen of “niks” te doen. Juist dan is het vaak goed om deze vorm van yoga regelmatig te beoefenen en helemaal tot rust te komen.

Hot yoga

Tijdens een hot yogales wordt de zaal verwarmd tot 38 á 40 graden. Door de warmte haal je meer uit je lichaam. Vaak kom je verder in de houdingen. Bovendien helpt flink zweten het lichaam te ontgiften. Een hot yogales bestaat uit houdingen uit de hatha of yin yoga. Het verschil is dat deze les in een warme ruimte wordt beoefend. In het begin is het misschien even wennen, maar eenmaal je hierin je draai hebt gevonden, kan het erg leuk en uitdagend zijn. De focus ligt op het vergroten van balans, kracht en uithoudingsvermogen.

Én nog meer...

Naast deze drie lessen zijn er nog meer lessen bij il Cuore, hier vind je meer info en hier het rooster. Zien we jou snel in één van onze yogalessen?

 

Vraag hier je gratis yoga proefweek aan

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Ja, ik wil een gratis yoga proefweek