Zoek

De Vijf Voordelen Van Yoga

Misschien heb je nog nooit aan yoga gedaan... Misschien heb je al eens een lesje gevolgd, maar heb je nog je twijfels… Of ben jij net zo’n fan van yoga als wij? In deze blog vertellen we kort wat yoga is en delen we een aantal voordelen van yoga.

1. Ontspanning

Door aan yoga te doen, kom je erachter hoe belangrijk het is om af en toe hélemaal uit de actiemodus te gaan. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar door vaker bewust te ontspannen, zal je op de lange termijn veel gemotiveerder blijven om voldoende te bewegen en gezond te eten. Lees ook de blog over de kracht van ontspanning!

2. In contact met je lichaam

Bij yoga is het een voorwaarde dat je in de houdingen altijd moet kunnen blijven ademen én glimlachen. Je mag je grenzen wel opzoeken, maar het is zeker niet de bedoeling om er continu overheen te gaan. Je leert dus steeds beter te luisteren naar je eigen lichaam. Je gaat je hierdoor minder vergelijken met anderen. Je gaat je vaker afvragen wat je nodig hebt, i.p.v. wat je allemaal moet van jezelf. Als je bv. heel veel spierpijn hebt, erg vermoeid of verkouden bent, kies dan voor een rustigere yogasessie. Op die manier blijf je toch in beweging, maar geef je jouw lichaam wel de kans om te herstellen.

3. Bewustere voedingskeuzes

Door vaker te ontspannen, ervaar je minder stress. En vanuit een ontspannen toestand, zal je meer geneigd zijn om gezondere voedingskeuzes te maken. Hoe meer ontspanning je ervaart, hoe meer je jezelf de tijd zal gunnen om jouw maaltijd met aandacht te bereiden en op te eten.

4. Rust

Yoga heeft als doel: “het stilleggen van de schommelingen van de geest”. Door yoga leer je steeds meer vanop een afstand naar je eigen gedachtes en emoties te kijken, i.p.v. je erdoor mee te laten slepen. Je zal minder snel overspoeld raken en minder snel oordelen of iets goed of fout is. Een kalme geest zorgt voor een kalm lichaam. Dus zowel mentaal als fysiek ervaar je door yoga meer rust.

5. Zelfacceptatie

Dat yoga alleen is voor mensen die heel erg flexibel/slank/fit zijn, is een mythe. Yoga is voor iedereen. Voor elke houding zijn namelijk meerdere aanpassingen, waardoor je vaak zelfs met blessures aan yoga kan doen. Hoe fijn is dat? Bovendien is yoga, in tegenstelling tot veel andere sporten, niet competitief. Je kan het nooit fout doen. Het gaat erom dat je je er bewust van wordt hoe jouw geest en lichaam reageren als jij de houdingen uitvoert. Voel je weerstand? Wil je steeds meer/verder/beter? Het beoefenen van yoga brengt je in het hier en nu. Hierdoor ga je vaak anders naar jezelf en je lichaam kijken, leer je oké zijn met wat is en dat je goed bent zoals je bent.

Yoga @ il Cuore

Binnen il cuore kan je verschillende soorten yogalessen volgen. Hier vind je meer uitleg. Zien we jou snel in één van onze yogalessen?

Vraag hier je gratis yoga proefweek aan

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Ja, ik wil een gratis yoga proefweek